Actualitate

Continuarea luptelor în estul Ucrainei riscă să se transforme într-un măcel

base

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, 29 august, la reuniunea diplomaţiei, că România, alături de NATO, are datoria de a ajuta cu toate mijlocale necesare Ucraina.

”Apreciem că armata ucraineană se află în dificultate. O spun fără nici o reţinere. Dacă statele UE şi NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei ucrainene cu echipamentele necesare cu care să poată face faţă acţiunilor Federaţiei Ruse, şansele puterii de la Kiev de a repune sub control estul ţării devin iluzorii. Continuarea luptelor în răsăritul Ucrainei riscă să se transforme într-un măcel la adresa armatei autohtone. Statele democratice trebuie să depăşească rapid momentul declaraţiilor de bune intenţii şi diplomatice. Cred că Ucraina s-a săturat deja de câte arme neletale i-au fost trimise. Dacă vrem ca Ucraina să-şi continue drumul spre UE, trebuie să acţionăm la fel ca şi Federaţia Rusă, adică să punem la dispoziţia armatei ucrainene orice mijloace pot fi disponibilizate pentru a-i ajuta în această luptă care poate deveni inegală.”

Totodată, şeful statului a declarat că va sprijini trecerea la o nouă etapă de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse: financiare, în sectorul energetic şi în cel militar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!