Actualitate

Contractul privind reţelele de apă şi canal din Bolintin, cel mai greu de implementat

Cel mai amplu proiect de reabilitare a reţelelor de apă şi canal din judeţul Giurgiu a ajuns la ultima fază: semnarea contractului de execuţie a lucrărilor pentru oraşul Bolintin Vale. Lucrările vor începe după Paşte şi trebuie finalizate până la sfârşitul lui 2015.

În anul 2009, societatea Apa Service câştiga un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 71 de milioane de euro, vizând extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu. În cadrul acestui proiect au fost semnate 7 contracte de lucrări, 6 dintre acestea fiind în derulare sau chiar finalizate.

Cel mai greu de implementat a fost proiectul pentru reţele de apă şi canalizare din Bolintin Vale. Din cei aproximativ 17,8 milioane euro ce revin lucrărilor de la Bolintin, se vor realiza 56 de kilometri de reţea de apă-canal, reţea ce va fi legată de staţia de epurare prin cinci staţii de pompare. La semnarea contractului cu câştigătorul licitaţiei – o firmă din Capitală – directorul Violeta Năiţă a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că lucrările trebuie să se desfăşoare rapid, pentru că, dacă nu vor fi gata până la finalul lui 2015, banii se vor pierde. Pentru beneficiarul acestui proiect – comunitatea din Bolintin Vale – este o mare realizare, primarul Nicolae Sugurel declarând că, prin semnarea contractului, şi-a văzut visul cu ochii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!