Actualitate

Coșmarul de pe Păltinișului

paltinisului

În timp ce Primăria împodobește brazi și aprinde luminițe de Crăciun, giurgiuvenii de pe o stradă a orașului se îneacă, la propriu, în noroi. Este vorba despre fundătura Păltinișului, unde condițiile în care trăiesc oamenii sunt de neînchipuit pentru un oraș, municipiu reședință de județ, în anul 2014.

Deși pentru orice om normal, afirmația că această stradă face parte dintr-un municipiu, reședință de județ ar părea incredibilă, totuși este adevărat. Așa trăiesc oamenii de pe Fundătura Păltinișului, o străduță aflată la doi pași de complexul de blocuri de la Obor, dar care pare la milioane de ani lumină de civilizație.

Aici, Primăria s-a gândit să le aducă civlizația mai aproape și a băgat canalizare. Lăudabilă inițiativa, numai că lucrările au fost executate la început de iarnă, iar ce a rămas în urmă nu mai are nevoie de niciun comentariu. De altfel, oamenii de aici spun că, de-abia făcută, canalizarea s-a umplut deja cu mâlul și noroiul ce a încecat întreaga stradă. La fel cum s-au umplut și căminele din curțile oamenilor.

Aici locuiesc familii cu copii, copii care, pentru a ajunge la școală sau grădiniță, sunt cărăți în spate de părinți, pentru că altfel nu mai pot ieși de pe stradă. Evident, cizmele de cauciuc sunt nelipsite. La felul în care arată strada, este mai mult decât evident că mașinile nu pot trece pe aici. Nici măcar Salvarea.

Ajunși la disperare, oamenii de pe fundătura Plătnișului nu vor decât să poată ieși din case. Nu vor asfalt acum, pentru că sunt conștienți că ar fi imposibil. Însă există soluții ce ar putea fi puse în practică rapid și ar putea rezolva- măcar până în primăvară – problemele de aici. Cu condiția, însă, ca mai-marii orașului să îi bage și pe ei în seamă.

Ce spun oamenii de pa Păltinișului și cum arată această stradă, puteți urmări în jurnalul de știri Valahia TV, marți, de la ora 19.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!