Actualitate La zi Social

Cum a stat Giurgiu la infracţionalitate în perioada ianuarie-octombrie 2013?

downloadCei de la Poliţia Giurgiu anunţă, printr-un comunicat – bilanţ, că în perioada ianuarie-octombrie, la nivelul judeţului nostru, s-a înregistrat o scădere cu aproape 12 % a infracţiunilor sesizate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Astfel, potrivit documentului, s-a înregistrat o scădere cu circa 20% a infracţiunilor contra persoanei. Totuşi, au fost constatate cu aproape 16% mai multe infracţiuni economico financiare, iar în urma activităţilor preventive desfăşurate, 734 dintre infracţiunile depistate au fost surprinse în flagrant delict.
În cele 10 luni ale lui 2013, poliţiştii au efectuat 36 de razii şi acţiuni cu efective lărgite în zonele cu potenţial criminogen.
În aceeaşi perioadă, din analiza datelor statistice existente, în ceea ce priveşte situaţia operativă, a rezultat că infracţiunile contra persoanei au înregistrat o scădere cu aproape 25 de procente faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile grave, comise cu violenţă au scăzut cu aproape 22%. La infracţiunile contra patrimoniului se constată o scădere cu 31,23 %. De menţionat că furturile din locuinţe au scăzut cu 3,64 %, iar furturile de animale cu 15,98 %.
În ceea ce priveşte mica criminalitate, infracţiunile de furt din buzunare, poşete, genţi au scăzut cu 62 %, iar cele de furt din auto au scăzut cu 43,2 %.
Totodată, infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice s-au înregistrat 11 fapte.
Din punct de vedere al riscului rutier, continuă trendul descendent la toţi indicatorii, respectiv numărul accidentelor grave scade cu 11,68 %, numărul victimelor scade cu 21, 38 %.
Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.
Astfel, au fost aplanate peste 1989 de stări conflictuale (965 intrafamiliale, 77 între grupuri şi 947 din alte motive). Au fost luate măsuri în 312 cazuri de minori lipsiţi de supraveghere care au fost predaţi familiilor, iar în 370 de cazuri au fost încredinţaţi centrelor de ocrotire. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale persoanelor care apelau la mila publică sau vagabondau, iar peste 6 au fost predate familiilor sau internate în centre de ocrotire.
 
Au fost găsite 157 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 113 de persoane urmărite la nivel naţional şi 44 internaţional.
 
În urma acţiunilor, controalelor şi percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri şi valori, respectiv 8400 lei proveniţi din operaţiuni ilicite, bunuri şi mărfuri în valoare de 34524 lei, 18 arme, 28 de muniţii, 213 kg. exploziv, 0,9 kg. mercur, 14 mc. material lemnos, 15921 kg. metale feroase şi 2504 kg. metale neferoase.
Eforturile depuse de către I.P.J. Giurgiu, împreună cu celelalte instituţii abilitate de la nivelul judeţului, au dus la scăderea, în continuare, a fenomenului infracţional.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!