La zi

Cum se pierd aproape 100 de miliarde destinaţi drumurilor judeţene şi comunale din cauza ambiţiilor politice ale PSD la Giurgiu

cons jud1Şedinţa convocată joi, 13 noiembrie, la Consiliul Judeţean (şedinţa ordinară a lunii octombrie, reluată după „curcul” din 30 octombrie), nu s-a desfăşurat nici de această dată. Motivul: consilierii aşa numitei noi majorităţi nu au „onorat cu prezenţa” sala de şedinţe, şi, prin urmare nu s-a putut întruni cvorumul necesar.

Din păcate, pe ordinea de zi erau o serie de proiecte de importanţă majoră pentru judeţ. Şi este vorba aici despre aproape 99 de miliarde de lei vechi, alocaţi, prin Hotărâre de Guvern, judeţului Giugiu, prentru lucrări la drumuri judeţene şi comunale. Înaintea introducerii pe ordinea de zi a acestui proiect, Executivul CJ s-a întâlnit cu toţi primarii din judeţ (indiferent de culoarea politică), stabilindu-se, de comun acord, ca banii să fie repartizaţi pentru plata facturilor la lucrările deja executate şi pentru continuarea proiectelor la care lucrările sunt deja în derulare.

Asta pentru că banii trebuie cheltuiţi până la 31 decembrie, dată la care, dacă nu s-au cheltuit, trebuie returnaţi la bugetul de stat. Iar începerea unor lucrări noi ar fi însemnat parcurgerea tuturor paşilor pentru procedurile de licitaţie, lucru ce ar fi însemnat că, până la 31 decembrie, nu s-ar fi finalizat nici licitaţiile, fără a se mai putea vorbi despre executarea propriu-zisă a lucrărilor.

Un alt proiect important viza rectificarea bugetului, unde o sumă importantă urma să fie alocată Spitalului Judeţean, pentru plata datoriilor pe care le are la diverşi furnizori. Şi tot la rectificarea bugetului ar fi trebuit suplimentate sumele pentru instituţiile subordonate CJ, în unele din acestea existând acum pericolul ca angajaţii să nu mai poată fi plătiţi, pentru că nu mai sunt bani de salarii.

Aceste proiecte, ca şi altele, înscrise pe ordinea de zi a şedinţei de joi, nu au putut fi dezbătute şi aprobate, din cauza lipsei consilierilor noii majorităţi. O nouă şedinţa a fost convocată pentru data de 19 noiembrie.

De remarcat că şedinţa din 13 noiembrie a fost a doua consecutivă în care nu s-a adoptat nicio hotărâre şi, conform legii, după trei şedinţe fără nicio hotărâre, Consiliul Judeţean se dizolvă. Vom vedea ce decizie vor lua PSD şi aliaţii săi din CJ miercuri: se vor prezenta la şedinţă sau se va ajunge la dizolvarea CJ?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!