Actualitate

Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu: Se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru protecţie

Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu: “Președintele Klaus Iohannis a anunţat că se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru protecţie socială. Guvernul este pregătit să emită, joi, o ordonanță de urgență pentru amânarea plăţii ratelor la bancă pentru persoane fizice şi firme.
Președintele Klaus Iohannis a prezidat o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 la care au participat premierul Ludovic Orban și miniștrii implicați în combaterea efectelor economice ale coronavirusului”

Iata de a declarat Klaus Iohannis: ”Se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritate și pentru a rezolva problemele este nevoie, evident, și de oameni, dar și de bani.
A doua chestiune se referă la oamenii, la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, că se închide firma sau intră în șomaj tehnic. Și atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.
Guvernul este pregătit ca mâine să emită o Ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de-o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar și pentru firmele din România.
La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an.
Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!