Actualitate

Dan Vlaicu, candidatul PNL Giurgiu la Senat: "Trebuie să fim corecți şi să stopăm risipa!"

vlaicuDAN VLAICU, candidat PNL la Senatul României: „Ştiați că 20% din ajutoarele sociale pe 2015, adică 200 de miloane de RON, au fost date persoanelor care nu aveau dreptul să le primească? Guvernul Ponta nu a luat nici o măsură să îndrepte ceva, ceea ce nu mă miră.
Iată că miercuri, guvernul Cioloş a stabilit sancțiuni pentru beneficiarii de astfel de ajutoare care depun acte false la dosar. Trebuie să fim corecți şi să stopăm risipa. Numai aşa vor ajunge mai mulți bani la cei care au nevoie reală de ajutor.”

 

O temă întâlnită în ultimul timp în vizitele pe care le-au făcut candidaţii PNL Giurgiu pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, în localităţile judeţului a vizat tocmai modul în care se acordă ajutoarele sociale. Giurgiuvenii vor ca ajutoarele să ajungă, cu adebărat, la cei îndreptăţiţi să primească. Iar oamenii satelor cunosc bine cum se acordă ajutoarele, nu întotdeauna pentru cei aflaţi în nevoie, motiv pentru care vor să se ia măsuri. De altfel, Guvernul Cioloş va iniţia măsuri împotriva celor care primesv ajutoare fără a avea dreptul de a beneficia de susţinere.

 „Alegătorii, fie pensionari, fie persoane active, ne-au spus că sunt nemulţumiţi despre faptul că ajutoarele sociale se acordă chiar şi celor care nu au dreptul.

„Un pensionar îmi spunea că a muncit o viaţă întreagă şi are o pensie foarte mică, iar alţii, cu putere de muncă primesc ajutor social de la primărie.

Iată că, Guvernul Cioloş va stopa acest fenomen! Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă care vine să facă ordine, un pic de dreptate, şi să elimine pe cât se poate frauda din sistemul de acordare a ajutoarelor sociale.

Trebuie să vă spun că în acest moment, 20 la sută din ajutoarele sociale sunt acordate fraudulos. Aceasta e concluzia controalelor care s-au făcut atât în anul 2015, cât şi anul 2016. Anul 2015, când Guvernul Ponta a făcut aceste controale nu s-a luat nicio măsură! De ce? Se poate intui, cunoscând obiceiurile PSD de a cumpăra voturi prin diverse metode.

Prin această ordonanţă în mod concret se stabilesc sancţiunile pe care inspecţia socială le aplică beneficiarilor de ajutoare sociale ilegale. Iar economiile pot fi direcţionate către domenii care au nevoie de fonduri, cum ar reducerea sărăciei şi a exluziunii sociale a copiilor şi nu numai. PNL are în programul de guvernare creşterea alocaţiei de stat  până la 200 lei, dar şi creşterea alocaţiei suplimentare prin acordarea de tichete pentru rechizite uniforme şcolare şi alte bunuri folsoitpare pentru educaţia copilului”,  a conchis Dan Vlaicu, candidatul PNL la Senat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!