Social

Daruri materiale şi spirituale pentru copiii instituţionalizaţi din Giurgiu şi bătrânii de la Mironeşti

poza1 (1)35 de copii beneficiari de măsură de protecție specială în casele de tip familial, precum și 38 de persoane vârstnice găzduite în Centrul de la  Mironești , structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au primit vizita preotului Edmond Nicolae Popa, consilier social al Episcopiei Giurgiului.
Astfel, miercuri, 26 martie 2014, consilierul social  a mers în casele de tip familial ,,Casa Verde”, „Casa Albastră”, precum și la Casa ,,Ansaloni”, pentru a sta de vorbă cu copiii și pentru a le aduce daruri constând în dulciuri, fructe și jucării.
Părintele consilier le-a vorbit copiilor despre importanța săvârșirii de fapte bune și despre grija pe care trebuie să o avem față de cei aflați în suferință.
Activitățile sociale derulate de sectorul Social al Episcopiei Giurgiului au  continuat și în ziua  următoare, 27 martie 2013, cu vizita la Centrul pentru persoane vârstnice de la Mironești. Persoanele vârstnice deplasabile au participat la slujba Acatistului Maicii Domnului-Bucuria tuturor celor necăjiţi, slujbă oficiată de consilierul social al Episcopiei Giurgiului, dupa care acesta  a citit rugăciuni pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor prezenți. La acest eveniment a fost prezent și soborul măicuţelor de la Schitul Mironești. poza 2
Consilierul social a mers apoi  în fiecare cameră a caminulului, a vorbit cu fiecare persoană vârstnică  în parte şi le-a dăruit pachete cu alimente din partea Episcopiei. Giurgiului.
Denisa Cristescu
Consilier Comp. Relaţia cu Mass-media
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!