Actualitate

Deşi încă nu a fost dezbătut şi aprobat, bugetul alocat municipiului Giurgiu a fost subiectul unui nou scandal politic în Consiliul Local

După ce toate cele 43 de puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local de joi, 18 aprilie, au trecut „la foc automat” şi toată lumea credea că a fost una din cele mai rapide şedinţe, s-a dezlănţuit „iadul”. Subiectul: acelaşi pe care toată lumea bate monedă de mai bine de o lună: banii alocaţi municipiului de la buget.

„Scânteia” ce a aprins discuţiile din Consiliu a fost intervenţia consilierului Ionel Dinu, la punctul „Diverse”. Pătruns de spirit civic, Dinu a atacat subiectul mult-controversatului buget alocat municipiului Giurgiu, mai exact suma de 10 miliarde de lei vechi. În stilu-i caracteristic, Ionel Dinu şi-a pornit dizertaţia de la ideea că bugetul Consiliului Judeţean a fost cu 10% mai mare decât cel din 2012, în timp ce banii alocaţi municpiului sunt foarte puţini.

Tirul acuzaţiilor lui Ionel Dinu s-a îndreptat apoi spre senatorul PSD Niculae Bădălău, cel care a susţinut, public şi oficial, că se va bate pentru ca municpiul să primească bani mai mulţi, dar, aşa cum spune Dinu, pe la spate i-a înfinpt cuţitul în spate celui care i-a garantat alegerea ca senator, adică primarului Nicolae Barbu.

Dinu şi-a continuat dizertaţia, făcând un apel către preşedintele Consiliului Judeţean -cităm – să nu se lase pradă acestui Bădălău şi să nu calce în picioare sau să batjocorească muncipiul Giurgiu. „Prins cu mâţa-n sac” de primarul Barbu, Ionel Dinu s-a văzut nevoit să recunoască că, într-adevăr, bugetul se împarte pe criterii politice, însă vinovat este numai Bădălău, iar Lucian Iliescu nu are niciun amestec în suma ridicolă alocată muncipiului.

A fost momentul în care primarul Barbu a intervenit şi a reluat, pentru toţi, odiseea bugetului şi a tuturor întâlnirilor politice în care s-a pus la cale împărţirea banilor. Expunerea edilului a arătat că, într-adevăr, Iliescu nu are niciun amestec în alocarea celor 10 miliarde, pentru că, de fapt, acesta dăduse un alt ordin clar: cel mult un miliard penru municipiu.

Au urmat problemele de sănătate ale preşedintelui Mustăţea, care a ieşit de tot din ecuaţia împărţirii bugetului, problema fiind preluată de vicepreşedintele Gavrilă. Nicolae Barbu spune că Gavrilă l-a chemat şi i-a spus că va primi 10 miliarde, deşi, din formula de calcul, reieşea că municipiul ar fi trebuit să primească de patru ori mai mult. Barbu spune că este dezamăgit de tot ce s-a întâmplat, pentru că totul se rezumă la politică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!