La zi

Deşi nu se cunoaşte, încă, numărul exact al voucherelor ce vor fi repartizate judeţului Giurgiu, se ştie deja că acestea vorfi foarte puţine

Cu o valoare mai mare decât anul trecut, însă într-un număr mult mai mic… Aşa vor fi voucherele pentru programul Rabla, care, deocamdată, nu au ajuns la niciun colector din ţară. Situaţia nu este diferită nici la Giurgiu.

Până la sfârşitul acestei săptămâni se vor cunoaşte firmele colectoare în programul Rabla, termenul pentru depunerea dosarelor la Administraţia Fondului pentru Mediu fiind 23 mai, dată după care va urma validarea. În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice, bugetul prevăzut fiind de 135 milioane lei. Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât valora în 2012. Pe de altă parte, în cadrul programului deschis în acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ, ci se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei Române. Cel mai probabil, la Giurgiu, de acest program se va ocupa, ca în fiecare an, Rematul, ai cărui reprezentanţi spun că numărul voucherelor pe care le aşteaptă va fi foarte mic, neacoperind decât o foarte mică parte din solicitări. Datele exacte vor fi cunoscute în cursul săptămânii viitoare, când se va şti câte tichete „Rabla” vor ajunge la Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!