Actualitate

Detaşamentul de pompieri de la Greaca a fost inaugurat marţi, 10 septembrie

220px-FeuerwehreinsatzübungCeremonia de inaugurare a detaşamentului ISU de la Greaca a debutat cu onorul militar, urmat de slujba religioasă de sfinţire oficiată de un sobor de cinci preoţi.

Printre cei care au participat la inaugurarea subunităţii de pompieri de la Greaca se număra prim-ajunct al inspectorului şef al IGSU, colonelul Daniel Dragne, primul adjunct al inspectorului şef al ISU Giurgiu, Marin Stancu, dar şi primarul de Greaca, Mihai Surduleasa, cât şi subprefectul Silvia Crăiţă. Marin Stancu a declarat faptul că unitatea de la Greaca este un alt obiectiv realizat după o analiză privind reorganizarea ISU Giurgiu.

De asemenea, Stancu a mai spus că urmează să fie puse pe picioare alte două subunităţi.

La rândul său, primarul din Greaca, Mihai Surduleasa, a vorbit despre importanţa acestui detaşament pentru oamenii din comuna sa.

A luat cuvântul şi prim-adjunctul inspectorului şef al IGSU, Daniel Dragne, cel care a declarat că, deşi iniţial, a fost privit cu scepticism proiectul de reorganizare al ISU Giurgiu, prin care au fost create subunităţi în mai multe zone, acest lucru s-a dovedit a fi de bun augur. Dragne a vorbit şi el despre importanţa existenţei detaşamentului Greaca, din punct de vedere operaţional.

Tot despre necesitatea înfiinţării detaşamentului de pompieri Greaca a vorbit şi subprefectul Silvia Crăiţă.

În acest moment, la detaşamentul de pompieri Greaca există o singură autospecială de lucru cu apă şi spumă, însă pe viitor se doreşte ca subunitatea să fie dotată cu un echipaj SMURD, dar şi cu o maşină de descarcerare. La înfiinţarea acestei subunităţi s-a lucrat aproximativ un an. Lucrările au fost terminate în urmă cu o lună, când subunitatea a început să funcţioneze. Investiţia a fost una mare şi a fost suportată din bugetul consiliului local.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!