Actualitate

Doi români şi un american se bat pe CFR Marfă

Conform Agerpres, până miercuri, 8 mai, data expirării termenului limită, trei oferte fuseseră depuse pentru achiziţionarea a 51% din acţiunile CFR Marfă.

Ofertele au fost depuse de două firme din România: Grup Feroviar Român (GFR), respectiv Transferoviar Grup în asociere cu Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria. În afara acestora, şi-a manifestat interesul pentru CFR Marfă şi un investitor din SUA.

Verificarea şi analizarea plicurilor cu documentele de participare se va finaliza până pe 15 mai, ora 12.00, când se va întocmi lista clienţilor precalificaţi să participe în continuare la procesul de privatizare a societăţii, precum şi lista celor respinşi.

GFR este deţinută de Gruia Stoica şi Vasile Didilă şi exploatează un parc de 8000 de vagoane şi 260 locomotive. Este o societate cu capital social integral privat.

Transferoviar Grup este o companie înfiinţată în 2003 iar în acest moment are în execuţie terminalul de containere din Aiud.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria reprezintă un fond de investiţii de tradiţie din Austria fondat în 1957. Actualmente administrează active de peste două miliarde euro în domenii precum managementul activelor, investiţii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, dezvoltarea rezidenţială.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!