Actualitate La zi Social

Drumul de legătură DN 5 – șoseaua de centură – Pod Prieteniei, in grafic

„În ciuda timpului nefavorabil, parteneriatul între CJG și Primaria Giurgiu a bifat prima colaborare pozitivă. Solicitarea constructorului șoselei de centură dintre Vamă și DN 5, firma PORR, privind eliberarea și pregătirea terenului aferent legăturii cu Vama Giurgiu, a fost onorată. Nu afectăm graficul de execuție!”, a publicat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu.

La sfarsitul lunii octombrie a avut loc predarea amplasamentului pentru obiectivul „Drum de legatura DN 5 – Soseaua de Centura – Pod Prieteniei”, un proiect important pentru cartea de vizita a Romaniei la intrarea in tara prin PTF Giurgiu-Ruse.

Noul drum va avea o lungime de aproximativ sase kilometri, cu cate doua benzi de circulatie pe fiecare sens si va face legatura intre DN 5 Bucuresti- Giurgiu si Podul Prieteniei, respectiv punctul de trecere a frontierei Giurgiu, cu aproximativ trei kilometri inainte de intrarea in municipiu, avand rolul de a decongestiona circulatia si a evita astfel cozile de TIR-uri care se formau la frontiera si afectau circulatia la intrarea in oras.

Proiectul are o valoare de 106,6 milioane de lei, fara TVA iar durata de executie este de 18 luni, sursa de finantare fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!