Actualitate

Drumurile de acces către podul peste Dunăre Giurgiu-Ruse vor fi reabilitate cu fonduri europene

Primăriile celor două oraşe au câştigat un proiect european, de aproape 7 milioane de euro, iar contractul de finanţare a fost semnat vineri, 13 iulie, la Ruse, de reprezentanţii celor două municipalităţi şi de cei ai ministerelor Dezvoltării român şi bulgar.

Cu cele 1,2 milioane de euro cât îi revin din proiect, Primăria Giurgiu vrea să reabiliteze patru tronsoane din drumul ce leagă centrul de vamă, pe o lungime de peste 2 kilometri. În plus, vor fi amenajate două noi sensuri giratorii. La rândul lor, bulgarii, cu restul de bani, vor să modernizeze Bulevardul Tutrakan, ce leagă, de asemenea, vama lor de centrul oraşului Ruse.

Semnarea contractului de finanţare a proiectului a avut loc vineri, la sediul Primăriei din oraşul vecin.

Cu această ocazie, primarul din Ruse, Plamen Stoilov, a declarat: „ Nu cred că ar trebui să vă conving cât de important este bulevardul Tutrakan, fiind un drum cheie, din păcate degradat, dar sunt convins că la finalul proiectului, calea de acces va răspunde tuturor cerinţelor europene în domeniul infrastructurii rutiere”.

La rândul său, ministrul secretar de stat în ministerul Dezvoltării, Marcel Boloş şi-a exprimat speranţa că în perioada următoare vor fi gândite şi implementate proiecte comune şi în ceea ce priveşte infrastructura fluvială. „ Dunărea are un potenţial mare de dezvoltare regională, iar noi trebuie să valorificăm acest potenţial. Azi am semnat un proiect important pentru infrastructura rutieră, dar sper ca pe viitor să venim în completare cu proiecte privind transportul fluvial”, a specificat Boloş.

Omologul său bulgar, vice-ministrul Nikolona Nikolova a menţionat că rezultatele acestui proiect demarat oficial vineri, va însemna nu doar modernizarea unor drumuri, ci, implicit, creşterea economică şi standardului de viaţă a locuitorilor din Giurgiu şi Ruse.

Cu detalii despre proiect a venit preşedintele Autorităţii de Management a proiectelor depuse pe Programul de Cooperare România Bulgaria, Iuliu Bara. El a menţionat că în afară de lucrările de reabilitare a drumurilor, autorităţile române şi cele bulgare vor să pună la punct şi un sistem de monitorizare video a traficului pe arterele ce vor fi modernizate.

Viceprimarul municipiului Giurgiu, Alexandru Vladu, a încheiat seria discursurilor. „ Nu spun că va fi uşor să ducem la bun sfârşit acest proiect, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă orice administraţie locală în această perioadă, dar vom face tot posibilul ca activităţile planificate să se desfăşoare conform graficului stabilit”, a subliniat Vladu. Lucrările pe arterele ce leagă centrele oraşelor Giurgiu şi Ruse de Podul Prieteniei vor începe cel mai devreme la sfârşitul anului viitor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!