Actualitate

Dumitru Beianu cere autorităților județene să nu renunțe la unele proiecte europene deja câștigate, doar pentru că nu vizează infrastructura

Plecând de la proiectul recent aprobat în Consiliul Județean privind amenajarea centrului pentru persoane vârstnice de la Oncești, a cărui destinatie initiala era pentru bătrani cu Alzheimer, Dumitru Beianu a spus presei locale ca il roaga pe actualul presedinte al Consiliului sa mentina aceasta destinatie. In acelasi timp, mai cu seama l/a rugat pe Vasile Mustatea sa nu renunte la unele proiecte europene. Este vorba, in primul rand despre cel ce vizeaza realizarea unui sistem de monitorizare a Baltii Comana, in care este inclusa si realizarea a 50 de kilometri de trasee turistice prin parcul natural Comana.

Vasile Mustatea declara intr-o sedinta de Consiliu Judetean ca prioritatile judetului sunt altele decat cele pe care le prevede un astfel de proiect.

Vicepresedinte al PSD Giurgiu, sef al Consiliului Judetean in mandatul trecut, Dumitru Beianu, a mai declarat ca sigur, intr-o viziune strict gospodareasca, autoritatile judetene ar trebui sa se ocupe, cum spunea Mustatea, doar de apa, canalizare si drumuri. Totusi, Consiliul Judetean nu este eligibil, ca si institutie pentru proiecte europene pentru apa si canalizare, ori gaze, iar pentru drumuri au fost accesate programe deja si castigate proiecte majore.

In plus, pentru realizarea unor mari proiecte ce nu pot fi finantate cu bani din bugetul propriu, Dumitru Beianu a reiterat ideea parteneriatelor publice-private, sustinute, de altfel si de autoritatile centrale.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!