Sport

Eficacitate fără precedent în startul noului sezon

Nu mai puţin de 28 de goluri s-au înscris în primele 7 partide ale sezonului 2012-2013, liga I înregistrând astfel un veritabil record. Pentru că o medie de 4 goluri pe partidă reprezintă, într-adevăr, un record de eficacitate, ce s-a întâmplat în weekend-ul tocmai încheiat mulţumind, cu siguranţă, spectatorii prezenţi pe stadioane. Nu ştim dacă această medie va fi prezervată şi după disputarea ultimelor două partide ale primei etape din această seară – Viitorul Constanţa – FC Braşov şi Steaua – Concordia Chiajna -, dar premise favorabile există. Comparativ, în prima etapă din sezonul 2011-2012 s-au înscris (în nouă meciuri) fix 20 de goluri.

Revenind la ce s-a întâmplat în weekend, atrage atenţia, primordial, acest 5-0 al Petrolului în faţa Ceahlăului din Piatra Neamţ. Cu o campanie de achiziţii impresionantă, dar şi după ce şi-au finalizat o arenă europeană, plus Mircea Rednic angajat antrenor principal, Petrolul Ploieşti devine, fără doar şi poate, o candidată serioasă la un titlu pe care nu l-a mai câştigat din 1966. Un posibil fenomen Manchester City, păstrând proporţiile desigur? De ce nu.

Alt scor fluviu s-a înregistrat şi la Târgu Jiu, unde Pandurii şi-au tras un set încheiat 6-2 cu universitarii din Cluj, motiv pentru Grigoraş să-şi mai amâne un pic… demisia. În rest, partide pe muchie de cuţit, cu oaspeţi ieşiţi pe plus şi promovate păşind cu stângul la revenirea pe prima scenă. Galaţiul câştigă la Iaşi, Astra se impune la Bistriţa, Dinamo la Severin, toate ce acelaşi scor: 2-1. Trei dintre cele patru promovate pornesc la drum cu minus trei la adevăr. Nimic surprinzător până la urmă însă, cum nici cele două egaluri ale etapei nu ies din plauzibil. Rapid – Vaslui 2-2, x-ul fiind cel mai pariat rezultat (ca şi Wesley printre marcatori), dar şi acest 1-1 al campioanei cu elevii lui Pustai, ştiindu-se că CFR-ul nu s-a simţit niciodată confortabil în compania Mediaşului; în trecutul sezon, pentru conformitate, a fost 3-0 pentru oaspeţi.

Peste toate, un început de sezon extrem de promiţător, fie şi pentru această eficacitate ieşită din comun, plus apariţia unei alte pretendente la titlu. Pe lângă clasicele CFR, Vaslui, Steaua, Rapid şi Dinamo, la campionat se va bate şi Petrolul Ploieşti. Club prahovean ce are în palmares mai multe titluri decât CFR Cluj, de exemplu, pentru cei care nu ştiau. Galben-albaştrii, de patru ori campioni, s-au impus în ediţiile 1929-1930, 1956-1957, 1957-1958, 1965-1966 şi sunt echipa de urmărit în acest sezon.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!