Actualitate Economic La zi Național Politic

Europarlamentarul Dan Motreanu materializează în Parlamentul European preocuparea pentru o Românie cât mai nepoluată

Prezent la întâlnirea Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor din Parlamentul European, europarlamentarul și președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a votat un proiect de aviz ce prevede introducerea unor factori care să fie utilizați pentru a evalua conformitatea vehiculelor Euro 5 si Euro 6 în timpul efectuării testelor de emisii în condiții reale de conducere.

După cum declara acesta, noile măsuri vin în contextul în care în ultimii ani s-au înregistrat discrepanțe considerabile între emisiile autovehiculelor măsurate în condiții de laborator și cele măsurate în condiții reale de conducere.

Din cauza poluării tot mai accentuate din orașe, România riscă aplicarea procedurii de infringement pe mediu a Comisiei Europene, de aceea un astfel de proiect este mai mult decât bine-venit.

„Extrem de important să ne asigurăm că producătorii auto respectă standardele europene de emisii și să conturăm strategii locale pentru decongestionarea traficului și „înverzirea” orașelor. În acest fel, se va îmbunătăți calitatea aerului, iar riscurile pentru sănătatea cetățenilor se vor diminua semnificativ”, a explicat Dan Motreanu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!