Actualitate

Evaluare Nationala: patru elevi au luat nota 10

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII – a. Luni, 22 iunie, s-au afișat primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională, iar copiii au fost nerăbdători să își vadă notele primite. Anul acesta rezultatele au fost secrete, așa că elevii au fost nevoiți să se caute după un cod.

În judeţul Giurgiu, patru elevi au trecut de primul examen major al vieţii cu media 10. Se ştie doar şcoala din care aceştia provin: trei elevi de 10 din judeţ provin din şcoli din mediul rural – elevi ai şcolilor  nr.1 Floreşti, nr. 3 Palanca şi nr. 1 Roata de Jos, iar cel de-al patrulea elev care a reuşit obţinerea mediei 10 esteabsolvent al Şcolii Gimnaziale Academician Marin Voiculescu, din municipiu.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!