La zi Social

ALERTĂ: Protestele au continuat, marţi, la Uzunu

_DSC0198Marţi, 6 mai, în localitatea Uzunu, comuna Călugăreni, sătenii au declanşat un protest spontan, după ce mai multe maşini ale Direcţiei Judeţene de Transport(DJT) Giurgiu au adus un material pentru a astupa gropile din Drumul Judeţean 603, din cauza căruia aceiaşi oameni au blocat DN5, duminica trecută.

Oamenii au ieşit în stradă, în jurul orei 17.00, blocând, de data asta, doar utilajele DJT, nemulţumiţi că nu li s-a adus asfalt, ci o mixtură despre care spun că nu le rezolvă problemele. S-au pus în faţa maşinilor, împiedicându-i pe muncitori să-şi facă treaba. Mai mult, până nu a mers acolo directorul instituţiei amintite, nici nu au dat voie autovehiculelor să plece._DSC0201
Deşi câţiva dintre sătenii din Uzunu au purtat discuţii, luni, cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, care le-a explicat de ce nu poate interveni pe DJ 603, oamenii nu mai au răbdare până la finalizarea licitaţiei.
A tot încercat şi directorul DJT, Ion Mateescu, să le explice că nu se poate asfalta deocamdată, pentru că situaţia drumului- aflat în plin stadiu de licitaţie în cadrul unui proiect european, nu permite ample lucrări de reabilitare, dar a reamintit şi de bugetul blocat al CJ. Nu a avut însă succes pe deplin, sătenii au cerut măcar frezarea drumului şi pietruirea lui şi au spus că nu mai au răbdare cu autorităţile pentru că îndură un drum ca după bombardamente, de 30 de ani._DSC0200
A ieşit un adevărat scandal, la care au luat parte de la adolescenţi, adulţi şi până la bătrâni care susţin că, de fapt, ar fi rea-voinţă şi, dacă nu este aşa, au cerut prezenţa preşedintelui CJ Giurgiu.
Vasile Mustăţea a declarat luni, 6 mai, într-un interviu pentru Valahia TV şi Informaţia de Giurgiu, că, în opinia sa, atitudinea sătenilor este influenţată politic, că oamenii sunt dezinformaţi intenţionat. Şi, într-adevăr, mai mulţi săteni ne-au spus şi nouă că auzit că banii pe proiect ar fi fost deja cheltuiţi. Un lucru imposibil, având în vedere că vorbim despre un proiect european, ale cărui stadii de implementare sunt verificate la sânge de organismele cu atribuţii în domeniu.
Dar, chiar şi aşa, ei nu mai vor explicaţii şi soluţii de moment, ci cer ca, până la lucrările efective de asfaltare, drumul să devină circulabil. Altfel, au spus ei, vor bloca din nou DN5, de această dată intenţionând să cheme la protest giurgiuveni şi din alte sate.
Vom reveni cu amănunte!
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!