Actualitate

Faimoasa "nouă majoritate" din CJ se dezumflă ca un balon de săpun. Încercarea de a-l demite pe vicepreşedintele Gavrilă – un eşec

cons jud1

Şi-au „încordat muşchii” în câteva şedinţe, au respins, pe bandă rulantă, fără vreun discernământ, proiecte de importanţă majoră şi au crezut că de-acum vor fi stăpâni absoluţi peste judeţ. Numai că visele consilierilor judeţeni care formează (sau formau, că acum nu se mai ştie cine cu cine mai este) celebra „nouă majoritate” s-au frânt brusc în şedinţa de marţi, 21 octombrie.

O şedinţă în care PSD-iştii (şi cei vechi, şi cei noi – adică cei „racolaţi” prin OG 55), alături de PC şi mai noii aliaţi, consilierii PLR, au încercat să schimbe unul din vicepreşedinţi. Nu pe al lor, evident, ci pe Dumitru Gavrilă. Motivarea prezentantă a fost de-a dreptul puerilă şi hilară, putându-se aplica oricărui consilier, inclusiv celor ce cereau demiterea lui Gavrilă.

Dincolo de asta, însă şi dincolo de discuţiile interninabile ce au precedat votul (secret, conform legii), rezultatul opţiunilor consilierilor a arătat că noua majoritate nu este nici pe departe aşa puternică pe cât se credea. Şi asta pentru că proiectul cu pricina a fost, în final, respins, cu 14 voturi pentru şi 12 împotrivă, în condiţiile în care, pentru a fi fost aprobat, era nevoie de două treimi din voturile consilierilor  (au votat 26 de consilieri).

Prin urmare, Dumitru Gavrilă rămâne, în continuare, vicepreşedinte la CJ, poziţie pe care o ocupă de ani buni. Întrebarea ce macină acum liderii PSD este, evident, „cine a trădat”, pentru că e clar că, în final, cineva a trădat. Şi bănuielile se îndreaptă spre cei trei consilieri PLR, care, dacă ar fi întors armele împotriva aliaţilor din PSD, se pare că ar fi avut şi motive întemeiate.

Mai exact, ar fi vorba chiar despre postul de vicepreşedinte ce ar fi trebuit eliberat marţi. Acest post ar fi fost promis, iniţial, de PSD partenerilor din PLR. Se vehiculau deja numele eventualilor înlocuitori ai lui Gavrilă. Numai că – se pare – „pe ultima sută”, PSD-iştii s-ar fi răzgândit şi ar fi revendicat şi acest al doilea post de vicepreşedinte tot pentru ei, fiind susţinut proaspătul consilier social-democrat Răzvan Cuc. Clar că acastă „mişcare”, ce i-ar fi lăsat „cu buza umflată”, nu le-a convenit deloc oamenilor lui Tăriceanu, care au decis, probabil, că e mai bine să „revină la matcă”, amintindu-şi că, până nu demult, făceau echipă cu cei care acum  le sunt foşti colegi de partid – liberalii.

Totul este, evident, un scenariu, pentru că nimeni nu spune nimic concret, însă există semnale clare că acest scenariu nu este departe de realitate, atâta timp cât, imediat după anunţarea rezultatului votului de marţi, Dumitru Gavrilă a ţinut să mulţumească în mod special „colegilor din PLR”. În aceste condiţii, va fi foarte interesant de urmărit evoluţia situaţiei din CJ.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!