Actualitate

Felipe de Bourbon, noul rege al Spaniei

downloadLa 46 de ani, Felipe de Bourbon i-a succedat tatălui său, Juan Carlos, iar luni, 2 iunie, a devenit noul rege al Spaniei.
Un rol, practic, exersat dintotdeauna, din fragedă copilărie, copilărie urmată de studii în străinătate şi formare militară.
Misiunea noului rege este să asigure continuarea unei monarhii parlamentare instaurată progresiv, odată cu urcarea pe tron, în 1975, a lui Juan Carlos, desemnat de către dictatorul Francisco Franco succesorul său.
Fostul (de-acum) prinţ Felipe este văzut de către monarhiştii iberici ca una din ultimele speranţe ale instituţiei roaiale, aceasta primind numeroase lovituri de imagine în ultimii ani: repetatele probleme de sănătate ale lui Juan Carlos, vânătoarea de elefanţi a acestuia în Botswana, în aprilie 2012, deci în plină criză economică, ancheta pentru corupţie care o vizează pe fiica sa cea mică, Cristina, şi soţul ei, Inaki Urdangarin.
Felipe de Bourbon şi-a cultivat o imagine de modernitate, în 2004 căsătorindu-se cu Letizia Ortiz, o femeie din popor, jurnalistă, divorţată, o premieră absolută în istoria Spaniei. Din uniunea lor s-au născut două fetiţe, Leonor şi Sofia, în 2005, respectiv 2007. Familia a trăit până acum departe de fast, undeva în apropiere de Madrid.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!