Social

Francezii vin la Bucureşti pentru a discuta problema romilor

Manuel Vlas, ministrul francez de Interne, şi Bernard Cazeneuve, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, vor veni miercuri, 12 septembrie, la Bucureşti, pentru a discuta situaţia romilor şi pentru a aborda problema ”la sursă”, după cum a declarat preşedintele Francois Hollande, potrivit Agenţiei France Press.

”Nu putem admite ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate, şi să vină în Franţa pentru a se refugia, în condiţiile în care nu sunt în stare să susţină o activitate economică.”, a precizat Hollande. Preşedintele  Franţei a adăugat că ”Sunt 15.000 de romi în Franţa, nu au venit aici în patru luni. Ministrul de Interne şi-a făcut tema. A aplicat deciziile justiţiei şi în acelaşi timp a relocat aceşti minoritari, în măsura în care este posibil, sau i-a repatriat în ţara de origine.”

În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi din taberele ilegale de către Poliţie, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţiilor şi a unui partid de stânga.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!