Actualitate Eveniment

Front comun impotriva deşeurilor

mariana ldid primaÎn perioada 11- 17 mai, România marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului, care are menirea de a mobiliza cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbatori împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru voluntariat şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

Cu ocazia acestei săptămani, şi anul acesta echipa judeţeană „Let’s Do It, Danube!” a adus la aceeaşi masă autorităţi cu responsabilităţi în protejarea şi conservarea mediului pentru a face front comun împreună în lupta împotriva deşeurilor aruncate în natură. Au răspuns pozitiv la semnarea parteneriatului principalele autorităţi judeţene cu atribuţii pe mediu: Comisariatul Gărzii de Mediu Giurgiu, Agenţia de Protecţie a Mediului Giurgiu, Direcţia Silvică Giurgiu, SGA Giurgiu Apele Române, precum şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca Giurgiu. Astfel, marţi, 12 mai, la sediul Centrului Operaţional ISU Vlaşca Giurgiu, reprezentanţi ai acestor autorităţi au semnat parteneriatul de colaborare cu echipa judeţeană Let’s Do It, Danube!mariana ldid
“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România. Obiectivul principal “Let’s Do It, Danube!” este acela de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și, în special, a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.
Lacramioara Ocunschi, coordonator judeţean Let’s Do It: “Întâmplarea face ca pentru mine şi Mariana Mitroi, colega şi prietena mea, data de 12 mai să fie şi o aniversare. Sunt trei ani de când ne-am implicat în organizarea acţiunii „Let’s Do It, Romania!” în Giurgiu. O provocare pe care mi-am făcut-o mie însămi, precum şi Marianei. Mă bucur că această zi este întâmplător (sau nu) în Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Alături de autorităţi şi de voluntari, împreună luptăm împotriva deşeurilor aruncate în natură, în special pe malurile Dunării, invitând şi provocând giurgiuvenii să se alăture cauzei proiectului Let’s Do It, Danube!, indiferent că sunt din localităţi riverane Dunării ori din localitaţi învecinate unor cursuri de ape.. Ne dorim să se implice cât mai mulţi în acţiunea de ecologizare organizată de Ziua Dunării, pe 27 iunie ”mariana ldisr grup
După ce a reușit să implice un milion de voluntari în cea mai mare mișcare socială din țară, tot din 12 mai, echipa “Let’s Do It, Romania!” a anunţat că face următorul pas în curățarea României de deșeuri: duce voluntariatul în era digitală. Se doreşte crearea unei aplicaţii mobile, “Let`s Do It! mobile app”, cât si o platforma de administrare pentru a curăţa mai întâi ţara, apoi lumea, de reziduuri şi deşeuri ilegale.

mariana ldir echipa Este vorba despre prima aplicaţie de mobil şi prima platformă care face legatura între cetăţeni şi autorităţi şi ajută voluntarii să raporteze usor şi rapid zonele cu deşeuri. Acum va fi mult mai simplu să devii un voluntar de mediu cu un smartphone si o conexiune wi-fi. Pentru a realiza aceasta, pe 12 mai, pe Indiegogo, s-a dat startul primei campanii de crowdfunding din Romania pentru o cauză eco. Susţinătorii campaniei sunt invitați să doneze începând din 12 mai  pe Indiegogo.com pentru aplicația și platforma software “Let`s Do It!”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Mihnea Boerescu--cons. Judetean 14 mai 2015 at 2:20

Va felicit.
Suntem alaturi de voi.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!