La zi

Fructele şi legumele din pieţe, verificate

În scopul întăririi ordinii şi disciplinei în pieţe, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a început verificările în toate pieţele din România în principal pentru corecta informare a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor, ne-a declarat directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochişor. Aceste activităţi vot avea caracter permanent.
Verificările au ca obiectiv: indicarea corectă a provenienţei mărfii, legalitatea deţinerii atestatelor de producător şi a modului de eliberare a acestora de către primării, precum şi existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40 la sută pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice, în toate pieţele agroalimentare din România.
„Astfel de verificări în pieţe se desfăşoară permanent în baza unei tematici aprobate de minister. Datorită specificului judeţului, noi desfăşurăm acţiuni de control şi în vama Giurgiu, pentru a preîntâmpina eventuale nereguli. Până acum nu au fost probleme”, a subliniat Petra Ochişor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

imprimanta etichete 22 mai 2017 at 14:25

O manevra inteleapta pentru ca si produsele romanesti sunt stropite cu diverse chimicale iar comerciantii pentru profit pot fenta obtinerea de atestate de producator sau de originea marfii.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!