La zi

Giurgiu/ Doi funcționari publici trimiși în judecată pentru luare de mită și fals intelectual

   Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu și Structura Centrală au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată a doi funcționari publici din cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Giurgiu, respectiv N.H.I. pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de fals intelectual și B.I. pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual, ambele în forma de participație penală a complicității.
În fapt, în cursul lunii iulie 2016, cei doi inculpați, în baza unei înțelegeri prealabile, au pretins și primit de la o persoană suma de 1050 lei pentru a atesta în fals că aceasta și-a stabilit reședința în județul Giurgiu. Ulterior, inculpatul N.H.I. a pretins și primit de la o altă persoană suma de 1050 lei, în același scop.
Totodată, în cursul cercetărilor efectuate, s-a mai stabilit că, la data de 17.12.2014, inculpatul N.H.I. a pretins și primit suma de 300 de lei de la un cetățean, în vederea urgentării îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestuia, respectiv eliberarea în regim de urgență a cărții de identitate pentru persoana în cauză.
Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activități de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Promotii auto 2 octombrie 2017 at 20:54

E clar, duduie lupta anticoruptie.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!