La zi

Giurgiu: Fără incidente majore în campania electorală

alegeriExceptând înţepăturile, acuzaţiile şi chiar ţipetele din conferinţele de presă ale reprezentanţilor partidelor politice, la Giurgiu, în teren, campania s-a desfăşurat civilizat.Potrivit celor de la Poliţia Giurgiu, de la începutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, doar două incidente au ajuns la urechile şi pe hârtiiile lor, drept reclamaţii. Astfel, unul dintre cazuri vizează sesizări privind coruperea alegătorilor, iar celălalt se referă la furtul unui banner electoral. Poliţiştii fac cercetări în ambele cazuri.

Şi în judeţul nostru, se desfăşoară o campanie de informare denumită „Votează Legal”, prin intermediul căreia oamenii află totul despre infracţiunile electorale. „Conform noului Cod Penal, votarea de două sau mai multe ori sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”, anunţă Poliţia.
Mai multe informaţii pe acest subiect, veţi afla, joi seară, în ştirile Valahia TV (www.valahiatv.ro), de la ora 19.30, într-un material realizat de Cristina Moise.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!