Actualitate

Giurgiu: Persoană trimisă în judecată pentru dare de mită

  Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu și Structura Centrală au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C.P.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și dare de mită, aflate în concurs real, ambele fiind săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie.
La data de 30.10.2017, ca urmare a denunțului șefului unei subunități de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu, ofițerii de poliție judiciară ai S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat și realizat prinderea în flagrant a inculpatului C.P.I. în momentul în care a dat, cu titlu de mită, suma de 450 lei polițistului.
Banii au fost oferiți pentru ca polițistul să nu dea curs dosarului penal în care inculpatul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât anterior, în cursul anului 2016, acesta a mai fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.                
 
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!