Actualitate

Giurgiu: Suntem artizanii jocurilor de culise, iar PSD ştie foarte bine asta!

dddLegislaţia în vigoare prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012. În schimb, noua lege prevede că preşedinţii de Consilii Judeţene nu vor mai fi aleşi prin vot direct, ci vor fi aleşi din rândul consilierilor judeţeni aleși pe liste, prin votul majorităţii.

Preşedinţii Consiliilor Judeţene, dar şi vicepreşedinţii şi viceprimarii, vor fi aleşi, aşadar, în mod indirect, prin vot secret de Consiliul Judeţean, cu majoritate simplă. Aceştia vor putea fi demişi, însă, la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul consilierilor judeţeni, cu majoritate calificată, adică voturile a două treimi din numărul total, şi motivat

Măsurile au fost contestate de unii politicieni, care au susţinut cu argumente că un astfel de sistem electoral avantajează partidele mari, primarii în funcţie şi candidaţii cu notorietate, dezavantajând partidele mici şi candidaţii din afara sistemului, dar și că alegerea președintelui CJ în mod indirect dă startul unor jocuri de culise.

Iar noi, cei din Giurgiu, suntem artizanii jocurilor de culise. PSD ştie foarte bine şi probabil şi cei doi “trădători”, care au primit atunci o etichetă pe care nu o vor pierde niciodată. Vă mai amintiţi că, în 2004, la votul pentru preşedinte de Consiliu judeţean, deşi au existat înţelegeri politice parafate de conducerile partidelor, doi dintre consilierii judeţeni au trădat. Este vorba despre Ionel Dinu şi Octavian Dascălu, aleşi consilieri pe listele Partidului Democrat, care în ziua votului au trădat, cu toate că preşedintele de atunci Ionel Popa a girat pentru oamenii săi. Au fost scoşi atunci din sala de consiliu, pe uşa din dos fiindcă riscau să fie linşati de colegi. Acest act de trădare, susţinut de PSD Giurgiu cu complicitatea şefilor direci de la Bucureşti! le-a adus celor doi nu doar funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului judeţean, ci, se pare, şi importante beneficii materiale.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, însă, după alegerile locale de anul acesta.  Cine cu cine va face alianţe pentru Consiliul judeţean, e prematur să vorbim. La acest moment este foarte important ca partidele politice sa pună pe liste oameni cu notorietate, oameni cu coloană vertebrală care nu se vor vinde pe “doi arginţi”, oameni pe care poţi conta, indiferent de … cum bate vântul… de la stânga la dreapta sau  de la dreapta la stânga. Mai mult, oameni care să pună interesul judeţului, mai presus de orgolii personale şi/sau politice. Iar noi la Giurgiu avem asemenea oameni. Unul dintre ei este liberalul Dumitru Beianu, fost preşedinte al Consiliului judeţean, un profesionist recunoscut în ale administraţiei, dar, evident, contestat de contracandidaţii săi.

M.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Mihnea Boerescu-- cons. judetean PNL 23 ianuarie 2016 at 18:19

Contestat de contracandidati pentru ca e mai bun ca ei din toate punctele de vedere. Si profesional dar si uman.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!