Actualitate Comunicate Economic Important La zi Național Politic Social

Guvernul PNL luptă pe toate fronturile și cu toate armele cu epidemia de coronavirus!

🟡🔵 În plan economic, efectele măsurilor aplicate de Executiv se văd și se simt atât la nivel național, cât și la nivel local.

🟡🔵 Adversarii noștri politici, care ne atacă permanent cu un fake news precum creșterea ratei de șomaj, fie nu au noțiuni de bază despre cum funcționează economia, fie sunt pur și simplu de rea-credință

.🟡🔵 Persoanele care au beneficiat de şomaj tehnic, în perioada stării de urgenţă şi în extinderea formelor de sprijin în starea de alertă, sunt persoane ocupate, nu şomeri, chiar dacă cea mai mare parte a câştigului lor salarial este suportată de la bugetul general consolidat. Contractele acestora de muncă au fost doar suspendate, nu întrerupte. La reluarea activității angajatorii acestora au beneficiar și de măsura activă de decontare a 41,5% din salariul brut al acestora.

🟡 La nivel national, am plătit 7.2 miliarde de lei pentru toate măsurile de sprijin pentru cei 1,4 milioane de angajați beneficiari și pentru angajatorii loviți de efectele epidemiei.

🟡 1,3 milioane de persoane, angajați și profesioniști sau deținători de PFA-uri au beneficiat de șomajul tehnic până în luna Octombrie. Suma de plată s-a ridicat la aproximativ 4,9 miliarde de lei.

✅ Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a clarificat că România are, conform REVISAL, cu 15.000 de angajaţi activi mai mult decât avea la începutul acestui an.”Aş vrea să le spun tuturor celor care mint despre milionul de şomeri, tuturor celor care s-ar bucura, vă spun direct, mă refer la PSD, s-ar bucura să eşuăm. În cinismul lor, se bucură politic dacă PNL greşeşte, uitând că acest lucru înseamnă, fiind la guvernare, faptul că nu ajunge sprijinul la români. Scopul lor este să tragă frâna de mână şi pentru ţară, şi pentru ceea ce face fiecare ministru liberal. Plăcerea lor este să nu ne descurcăm, ca sprijinul să nu ajungă la dumneavoastră”.

#DezvoltămGiurgiu#DezvoltămRomânia#GuvernareLiberală

(Material comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!