La zi

Iliescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii

Imediat după ce a ratat cel de-al cincilea mandat la Primăria municipiului, Lucian Iliescu a dat de înţeles, printre apropiaţi, că o funcţie ministeriabilă este singura care ar cadra cu statutul său. Pentru o perioadă, e adevărat, a cochetat şi cu Prefectura, dar cum acest post era în curtea PSD-ului, i-a trecut repede. Evident, a renunţat şi la postul de consilier local, şi la cel judeţean, aşa că, în ultimele luni, preşedintele PNL Giurgiu s-a mulţumit cu funcţia (cvasiambiguă) de consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu. În ce măsură, însă, onor Vasile Mustăţea apleca urechea – fără a se ridica în picioare – la ceea ce clama/ordona/hotăra nea Lucică, asta nu are rost să mai comentăm. Practic, era la mintea cocoşului că Iliescu conduce Consiliul Judeţean.

De ce însă am tot folosit trecutul comentând un crâmpei din viaţa politică giurgiuveană? Pentru că Lucian Iliescu a dispărut de joi, 23 august, din peisajul autohton. În această zi cu iz istoric până-n’89, premierul Victor Ponta l-a numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin decizia nr. 447.

Cât timp, fostului primar, atârnătorii de serviciu i se vor adresa de acum încolo cu apelativul domnu’ ministru, nu ştim exact. Dacă ne amintim bine, cu nişte ani în urmă, unul dintre cele mai folosite autoturisme din parcul auto al Primăriei era un Espero cu numărul GR 01 SEN. Altfel spus, toată suflarea urbei ştia că nea Lucică vrea în Senat, mai devreme sau mai târziu. Câtă greutate mai are astăzi vrerea de odinioară? Numai Lucian Iliescu ştie.

Deocamdată, adversarii săi politici respiră infinit mai lejer şi se pregătesc să-i bată mai des la uşă lui Mustăţea. Cel care, se presupune, va deveni mai puţin decorativ.

Virgil MOCANU 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!