Actualitate Anunțuri Comunicate

ÎN PRIMELE  TREI LUNI ALE ACESTUI AN,  LA D.G.A.S.P.C. GIURGIU AU FOST PRIMITE 63 DE SESIZĂRI PRIVIND SITUAȚII DE ABUZ, NEGLIJARE SAU EXPLOATARE A COPILULUI

Din cele 63 de sesizări primite (telefonice sau scrise) la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în primele trei luni ale anului 2022 privind situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, au fost  infirmate 31 sesizări și confirmate 32 sesizări.

Cele mai multe sesizări confirmate, ca urmare a verificărilor efectuate, au fost cele privind neglijarea copiilor. Doi nou-născuți au fost abandonați în spital. De asemenea, au fost confirmate opt cazuri de abuz fizic, două cazuri de abuz emoțional, patru cazuri de abuz sexual și un  caz de exploatare sexuală.

În funcție de situația constatată, a fost propusă instituirea de măsuri de protecție specială pentru copii (plasament în regim de urgență în servicii de tip familial sau în structuri rezidențiale) sau copiii au rămas în familiile lor, după caz, fiind acordate servicii de consiliere psihologică. În perioada 01 ianuarie 2022- 31 martie 2022, la propunerea specialiștilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, au fost instituite măsuri de protecție specială pentru 14 copii din județul Giurgiu, aceștia având vârste cuprinse între trei săptămâni și 15 ani.

                                              Denisa Cristescu

                                                            Consilier  D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!