Social

În România ar putea fi introdusă… ”taxa pe paragină”

paragina

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat de curând ideea  introducerii aşa zisei ”taxe pe paragină”, aceasta urmând a fi aplicată tuturor celor care deţin terenuri sau clădiri pe care nu le întreţin.

”Există o mulţime de de proprietăţi, clădiri şi terenuri ajunse pe mâna unora într-o manieră cel puţin discutabilă, care sunt lăsate în paragină. Sunt pe cale să se prăbuşească, sunt năpădite de buruieni, iar proprietarii n-au nici măcar bunul simţ să le împrejmuiască. Trebuie să apară creanţe fiscale faţă de cei care nu sunt în stare să-şi întreţină şi să-şi îngrijească proprietăţile. Dacă nu sunt în stare să pună în valoare aceste proprietăţi, să plătească astfel încât să fie responsabilizaţi. Dacă ne vom limita la amenzi, nu vom rezolva nimic. Acestea, după ce că sunt mici, spre modice, mai sunt şi atacabile în instanţă. Trebuie să generăm creanţe fiscale care vin cu majorări, cu penalităţi şi cu titluri executorii.”

În municipiul Timişoara există foarte multe imobile cu valoare de patrimoniu care au ajuns în stare de ruină, unele devenind adăposturi pentru oamenii străzii, altele pentru persoane care practică prostituţia.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!