Cultură Social

INEDIT: Nu vor mai face repetiţii pe holuri! De acum, vor lucra într-un modern Atelier de Teatru

teatru copii 1Sigur că „se poate”! Trebuie, însă, mai întâi, să vrei şi, apoi, să şi faci ceva pentru visurile tale. Au demonstrat acest lucru elevii clasei a V-a A, de la Şcoala „Academician Marin Voiculescu”, din municipiul Giurgiu, cărora le-a fost alături profesorul Luminiţa Dan.
Cum? În cadrul proiectului „Creştem prin teatru”, finanţat de Petrom- prin programul „Ţara lui Andrei”-, la Giurgiu a fost înfiinţat, în premieră, un Atelier de Teatru pentru copii.
Joi, 13 martie, a avut loc inaugurarea acestei realizări, fiind vorba despre o încăpere dotată cu tot ce le trebuie micilor actori ai trupei „Aşchiuţă” pentru repetiţii la piesele lor, dar şi pentru spectacole.  Astfel, Atelierul de Teatru are o scenă, cortină, mixere audio, lumini, microfoane, iar valoarea investiţiilor se ridică la 5.000 de euro, bani câştigaţi aşadar de echipa de proiect a Şcolii „Academician Marin Voiculescu”.
„Programul de responsabilitate socială Ţara lui Andrei mi s-a părut de la început o abordare foarte bună a nevoii de a implica oamenii în viaţa comunităţii. Proiectul implementat de noi oferă oportunitatea „întâlnirii” tuturor – copii, părinţi, dascăli, reprezentanţi ai comunităţii locale – într-o lume frumoasă, copilărească, plină de fantezie şi culoare – cu lumea teatrului pentru copii. Mi-am dorit foarte mult să ofer un exemplu celor mici, să îi conving că dacă îşi doresc cu adevărat un lucru şi muncesc foarte mult au toate şansele să îşi împlinească visul. Pentru mine a fost o provocare şi mă bucur că implementarea proiectului reprezintă un succes”, spune managerul de proiect, profesor Luminiţa Dan.teatru 2
La evenimentul de joi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi demnitari.
„Este un demers benefic şi o demonstraţie de succes a ceea ce înseamnă parteneriatul între copii foarte talentaţi, care sunt atât de entuziaşti, încât ar trebui să ne molipsească şi pe noi, profesori din această şcoală reprezentativă şi, nu în ultimul rând, asociaţia de părinţi care are rezultate bune de mulţi ani. Le urez tuturor mult succes!”, a spus administratorul public al judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu.teatru 3
Încântată de reuşita copiilor şi a dascălilor, şi parlamentarul PPDD Liliana Ciobanu i-a felicitat pentru Atelierul de Teatru. „Este o iniţiativă lăudabilă. Mă bucur foarte mult că am fost invitată aici. Este un succes ce trebuie promovat în toate şcolile din municipiu şi judeţ. Este de luat ca exemplu şi îi felicit pe toţi cei implicaţi în proiect”, a mai spus Liliana Ciobanu.teatru 4
După inaugurare, începând cu ora 12.00, Trupa Aşchiuţă a susţinut, în sala de festivităţi a unităţii şcolare susamintite, un spectacol pentru copii, unde au fost jucate piesele „Albă ca zăpada” – teatrul de improvizaţie şi „Soacra cu trei nurori” – teatru de păpuşi.
Cei 24 de elevi care alcătuiesc trupa „Aşchiuţă” au obţinut numeroase premii la festivaluri naţionale, şi este bine ştiut că pregătirea lor s-a realizat, până acum, în spaţii improprii desfăşurării acestei activităţi (săli de cursuri, de sport, pe holuri).
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!