Actualitate

INFORMAREA, CHEIA SIGURANȚEI

În cadrul manifestărilor derulate cu prilejul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” polițiștii giurgiuveni au organizat o activitate  de prevenire a criminalității cu participarea specialiștilor în domeniul prevenirii infracționalității transfrontaliere, traficului și consumului de droguri și a asistenței psihosociale a persoanelor private de libertate.
Astfel, azi, 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Giurgiu au organizat o activitate la Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, unde s-au întâlnit cu 148 de tineri din cadrul liceelor giurgiuvene și ale structurilor rezidențiale din cadrul  D.G.A.S.P.C. Giurgiu.
La activitatea de prevenire au participat specialiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, precum și ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, ocazie cu care au fost prezentate materiale informativ-preventive si au fost purtate discuții interactive pe tema victimizării minorilor și a modalităților de evitare a comportamentelor antisociale.
Penitenciarul a oferit o experiență inedită tinerilor, prin prezența la activitatea a două persoane private de libertate, care au împărtășit din experiențele de viață, au vorbit despre deciziile greșite pe care le-au luat și au făcut recomandări privind importanța deciziilor pe care le luăm în viață.
Și, pentru că deținerea și consumul de droguri determină victimizarea tinerilor, specialiștii C.E.P.E.C.A. au răspuns întrebărilor adresate de către participanți cu privire la efectele consumului de droguri asupra calității vieții.
De asemenea, specialiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră au subliniat necesitatea unei informări complexe despre prevenirea criminalității, astfel încât, tinerii giurgiuveni să cunoască cum se pot autoproteja.
La finalul activității, tinerii participanți au scris mesaje preventive în cadrul concursului lansat de I.P.J. Giurgiu “MESAJUL MEU DE PREVENIRE”, care vor fi premiate cu biciclete, telefoane și tablete.
sursa: IPJ Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!