Economic

Investiţii în infrastructură la Zona Liberă

drum zlg

Deşi este, poate, cea mai importantă zonă economică a judeţului şi municipiului, Zona Liberă Giurgiu se confruntă de ani de zile, cu spinoasa problemă a infrastructurii, problemă ce crea multe greutăţi investitorilor ce au concesionat teren aici. De câteva zile, însă, au început lucrările de betonare a drumului adiacent Canalului Plantelor, un drum ce face legătura cu mulţi din investitorii mari din Zona Liberă.

De altfel, în urmă cu doi ani, Administraţia Zonei Libere îşi lua angajamentul, faţă de firmele concesionare, că va betona acest drum, iar acum, acest angajament este pus în practică, mai ales că este vorba despre firme importante, ce au investit zeci de milioane de euro.

Banii necesari acestor lucrări au fost obţinuţi printr-un credit făcut de Zona Liberă şi, pentru a ajunge la costuri cât mai mici, betonarea se face cu angajaţii proprii ai Administraţiei Zonei Libere.

razvan vtv

„Pe de o parte, am urmărit diminuarea costurilor, pentru că, dacă am fi scos la licitaţie această lucrare, am fi ajuns, probabil, la un preţ dublu decât cel la care vom executa lucrare cu forţe proprii. Pe de altă parte, muncitorii de pe cheu nu prea au de lucru în această perioadă, ceea ce ar fi însemnat că ar fi intrat în concediu fără plată. Acestea au fost motivele pentru care am decis să realizăm lucrarea de aici cu forţe proprii”, precizează directorul Zonei Libere, Răzvan Cuc. Acesta mai spune că lucrarea va fi finalizată în aproximativ 2 luni, dat fiind faptul că, de regulă, din septembrie, activitatea din Zona Liberă devine din ce în ce mai intensă.

Betonarea acestui drum este doar începutul investiţiilor pe care Administraţia Zonei Libere şi le propune, pe viitor urmărindu-se accesarea unor fonduri europene, pentru realizarea drumului ce duce spre cheu, o investiţie mult mai mare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!