Politic

Laszlo Borbely profită de superimunitatea parlamentară

borblyProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au aflat vineri, 17 ianuarie, că cererea lor de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, nu a primit încuviinţarea Camerei Deputaţilor. Aşa se face că în cele din urmă, aceştia au dispus neînceperea urmăririi penale.
Concret, este vorba de procurorii DNA Oradea, cei care i-au trimis în judecată pe Ioan Ciocan, administrator al societăţii Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, dar şi pe Anton Petru Molnar, administrator de facto al societăţii în cauză, ambii fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar este judecat şi unul dintre consilierii  personali ai lui Borbely, Szabolcs Szepessy, acesta fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.
Borbely este primul nume mare din anturajul parlamentar care profită de modificările noului Cod Penal, deputatul UDMR fentând astfel acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.
În actul de sesizare a instanţei, procurorii au arătat că în cursul anului 2011, Ioan Ciocan i-ar fi remis lui Borbely, prin intermediul consilierului personal al acestuia, foloase necuvenite constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului în valoare de peste 80.000 de lei, pentru ca acesta să determine anumiţi funcţionari din Administraţia Naţională Apele Române, instituţie aflată sub coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor, să favorizeze Lescaci Com SRL.  

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!