Actualitate

Lecţii de patinaj pe trotuarele din Giurgiu

Ca în fiecare iarnă, gheaţa a devenit, şi de această dată, inamicul public numărul unu pentru giurgiuveni. De trei zile, trotuarele s-au transformat în adevărate pationoare, iar un drum prin oraş echivalează, pentru pietoni, cu o aventură în toată puterea cuvântului.

De trei zile, giurgiuvenii se plâng pe reţelele de socializare că nu pot ieşi din casă din cauza poleiului şi a gheţii ce au transformat trotuarele în adevărate patinoare. Şi pe bună dreptate, pentru că tot oraşul este în aceeaşi situaţie, iar cei care au plecat dimineaţa la serviciu sau sa-şi facă treburile prin oraş au avut de înfruntat pericolele gheţii. Şi dacă în week-end se mai puteau evita deplasările, de luni, activitatea a intrat în normal, deci oamenii au fost nevoiţi să iasă din case, ceea ce a echivalat, în multe cazuri cu o aventură pe care nimeni nu şi-a dorit-o. Dacă pe arterele principale s-au mai aruncat câte o mână de ninip cu sare pe trotuare, pe aleile dintre blocuri, indiferent de zonă, sau pe străduţele laterale cu greu s-a putut circula luni. Oamenii s-au văzut nevoiţi să facă o adevărată echilibristică, mai ales între blocuri, unde nici carosabilul nu a apucat să fie curăţat de zăpada care acum a îngheţat şi s-a transformat, ca şi trotuarele, în patinoar. Pe ici, pe colo, unde au fost locatari mai gospodari, intrările în scările blocurilor sunt curăţate de gheaţă, însă, din păcate, sunt cazuri singulare. Luni dimineaţă, mulţi giurgiuveni erau nemulţumiţi de felul cum se circula pe trotuare.

În unele zone ale oraşului, situaţia e ceva mai bună… Vorbim aici despre anumite zone de case, locuite în special de oameni în vârstă, care, conştiincioşi, au ieşit şi au curăţat trotuarele din faţa casei.

Din păcate, însă, astfel de cazuri sunt rare, oraşul este destul de mare, autorităţile acţionează doar pe arterele princpale, aşa că nu ne rămâne decât să ne ferim cum putem… Şi ar fi bine să o facem, pentru că, din statisticile Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, numai în ultimele trei zile, peste 30 de giurgiuveni au ajuns la Spital cu fracturi, după ce au căzut pe gheaţă, număr de trei ori mai mare decât cel al cazurilor întregistrate într-un week-end obişnuit.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!