Actualitate

Legea lustraţiei, prea târziu propusă

basescu__despre_legea_lustratiei_argumentul_cc_ca_e_prea_tarziu_propusa_mi_sa_parut_intemeiatÎn urma unei dezbateri organizate de către Curtea Constituţională miercuri, 2 octombrie, printre participanţi s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu care a găsit întemeiat argumentul Curţii în privinţa neconstituţionalităţii legii lustraţiei. Este de amintit că CC a considerat drept tardiv – după 21 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 – proiectul de lege propus.
”Pentru declararea neconstituţionalităţii legii lustraţiei, un singur punct mi s-a părut fundamental în argumentarea CC, şi anume <prea târziu>. Clasa politică românească, din nefericire, a lăsat România fără o lege a lustraţiei timp de mai bine de două decenii. Argumentul prea târziu mi s-a părut unul perfect întemeiat, dincolo de toate celelalte pe care mi le-am permis să le discut. Trebuie spus că revoluţiile, când au loc, trebuie să genereze o cadenţă a lucrurilor aşa cum este normal şi cum se aşteaptă cetăţenii să se întâmple.”
În luna martie a acestui an, Camera Deputaţilor a respins, ca for decizional, cu 233 de voturi pentru, 73 împotrivă şi 21 de abţineri, legea lustraţiei, după ce Curtea a considerat-o ca fiind neconstituţională. Aceasta a fost elaborată în urmă cu doi şi jumătate şi a fost promovată de o majoritate parlamentară de-abia după 21 de ani de la căderea comunismului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!