Actualitate Politic

Liberalii giurgiuveni concluzionează: "Cadastrul general va genera noi locuri de muncă şi, implicit, dezvoltare!"

14875012_1129013170486150_1810766136_nUna dintre priorităţile liberalilor pentru următorii ani o reprezintă agricultura, un domeniu de activitate tratat cu multă seriozitate în Programul de guvernare al PNL.

Una dintre măsurile propuse de liberali vizează realizarea cadastrului general, plecând de la un lucru ştiut de toată lumea, inclusiv de contracandidaţii PNL, şi anume: fără cadastrul general al terenurilor agricole, Uniunea Europeană nu va mai acorda subvenţiile anuale fermierilor începând cu 2018. Prin urmare, se impune realizarea grabnică a cadastrului general.

„Am regăsit şi în priorităţile lui Dacian Cioloş alocarea de resurse importante pentru cadastrarea tuturor terenurilor, în special a terenurilor agricole. Aşadar, agricultura este o prioritate pentru România, dar şi realizarea cadastrului este esenţială pentru ce înseamnă terenurile care sunt destinate unor investiţii generatoare de noi locuri de muncă. Asta e ideea centrală. Dacă nu creem locuri de muncă nu vom avea bani nici pentru pensii, nici pentru salarii, nici pentru alte investiţii care să ridice nivelul de trai al românilor”,  a declarat Dumitru Beianu, candidatul PNL pentru Senatul României, subliniind că în acest demers poate fi cointeresat chiar şi mediul de afaceri interesat de realizarea unui parteneriat public-privat.

Şi colegul său de partid, preşedintele PNL, Gheorghe Ştefan, candidat pentru Camera deputaţilor s-a declarat a fi în asentimentul primvicepreşedintelui Dumitru Beianu pe tema cadastrării. „Aşa cum era de aşteptat, prioritare sunt terenurile agricole, din mai multe motive. Dintre toate, cel mai stringent este cel legat de acordarea subvenţiilor agricole. În primă fază, cel vizat va fi fermierul activ. Fermierul activ primeşte subvenţia, numai dacă are terenul intabulat în Cartea Funciară. Obligativitate care va intra în vigoare începând cu anul 2018.

Aşadar, există un Regulament al UE care spune clar că dacă terenurile agricole nu vor fi intabulate fermierii, şi aici vorbesc de aproape 3 milioane de fermieri din România, nu vor mai primi subvenţia pe hectar. Şi cred eu că nu-şi doreşte nimeni să se întâmple o asemenea catastrofă”, a conchis Gheorghe Ştefan.

M. M.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!