Politic

Liberalii sunt alături de Majestatea Sa Regele Mihai I, ţinta recentă a unor jigniri lansate de Traian Băsescu

Liberalii au luat atitudine împotriva agresiunii verbale îndreptate spre Majestatea Sa Regele Mihai I de către preşedintele României, Traian Băsescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, a trimis Casei Regale o scrisoare de iertare, în numele românilor, citită vineri, în conferinţă de presă, de către purtătorul de cuvânt al formaţiunii liberale giurgiuvene, Ionel Muscalu. “În România există puţine simboluri nepătate din istorie care ar trebui respectate”, a spus Ionel Muscalu. Acesta a dat publicităţii scrisoarea trimisă de liderul liberal, Crin Antonescu, Majestăţii Sale Regelui Mihai I, în semn de preţuire şi iertare pentru jignirile aduse în mod public de preşedintele României, Traian Băsescu.

Vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhişti, care îşi iubesc ţara şi îşi respectă istoria. Aţi fost jignit încă o dată şi am fost cu toţii jigniţi încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi, vremelnic şi din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numele tuturor compatrioţilor mei care Vă respectă ca pe un simbol al istoriei noatre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă şi ticăloasă. Suntem alături de majestarea Voastră pentru ceea ce aţi reprezentat şi reprezentaţi, din respect pentru istoria şi demnitatea României”, Crin Antonescu, preşedintele PNL.

Acest subiect a fost comentat şi de membrul biroului politic judeţean, George Csender, care a povestit detalii din culisele abdicării Regelui Mihai I, dezvăluite de istorici de renume din ţară şi care dau de înţeles că Majestatea Sa Regele Mihai I nu avea de ales.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!