Actualitate Comentarii Educație La zi Social

LIderul PNL Giurgiu: 14 unități de învățământ din județul Giurgiu vor beneficia, în acest an școlar, de programul ”Masă caldă”, a decis Guvernul Nicolae Ciucă

14 unități de învățământ din județul Giurgiu vor beneficia, în acest an școlar, de programul ”Masă caldă”, a decis Guvernul Nicolae Ciucă.

Finanțarea totală este de 4.449.000 de lei.

Programul va fi organizat într-un liceu („Udriște Năsturel” din comuna Hotarele) și în 13 școli: din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu.

În acest fel, numărul total de beneficiari din județul Giurgiu a crescut de la 1.333, anul trecut, la 5.875, în acest an școlar.

ℹ Anterior, Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din întreaga țară li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, o masă caldă.

ℹ La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar anul acesta au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

ℹ Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

ℹ Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse programul ”Masă caldă anul școlar 2022-2023 7 5785 de copii beneficiari din: Florești-Stoenești, Stănești, Hotarele, Bolintin-Dea Ghimpați, Toporu Herăști, Schitu, Vedea, BucÈsani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu, Cosoba PNL GIURGIU LIGA ALEȘILOR”

1

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!