Actualitate

Locul lor e pe podium – Der şi instructorul său, agentul şef principal Nicolae Pătroi

L-a surprins chiar şi pe instructorul său, agentul şef principal Nicolae Pătroi, care îl are în grijă şi îl dresează de aproape 4 ani şi a demonstrat că merită să se urce pe podium şi să poarte, alături de zgarda fioroasă, medalii strălucitoare.

Der, ciobănescul german aflat în custodia IPJ Giurgiu, a făcut o figură frumoasă la prima competiţie de dresaj canin la care a participat, clasându-se pe locul III. Nicolae Pătroi lucrează de şapte ani cu câinii, animale pentru care a dezvoltat o adevărată pasiune şi despre care poate vorbi ore întregi. Formează o echipă canină de invidiat pentru restul colegilor din ţară, alături de Der, dar îl are în grijă şi pe Ţâba, primul său coechipier, în vârstă de peste 12 ani, ieşit astăzi, la pensie, după ani în şir în slujba statului român. Partenerul de joacă a lui Ţâba, Der, îi calcă pe urme şi are rezultate demne de toată lauda, fiind singurul câine din ţară cu dublă specializare, intervenţie şi detectare explozivi. Nu mai departe de începutul acestei luni, Der a fost una din vedetele Campionatului Naţional de Dresaj al Câinilor de Serviciu de la Sibiu unde au participat peste 30 de echipaje din România şi Bulgaria. A obţinut un punctaj cumulat bun şi a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Dincolo de medaliile obţinute la acest concurs, Der este zilnic un campion în ochii instructorului său şi duce la îndeplinire misiuni dintre cele mai dificile şi mai diverse. Graţie mirosului fin şi bine dresat, Der detectează fără probleme materiale explozive şi în curând va descoperi substanţele stupefiante când va obţine cea de-a treia calificare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!