Actualitate

Mai multe secţii de votare la alegerile din 9 decembrie

Peste 500.000 de buletine de vot şi circa 230.000 de alegători. Aceasta înseamnă, în cifre seci, alegerile parlamentare din 9 decembrie la nivelul judeţului Giurgiu. Potrivit oficialilor Prefecturii şi Ministerului de Interne, campania electorală din Giurgiu este una din cele mai liniştite înregistrate vreodată în judeţul nostru.

Pregătirile pentru scrutinul din 9 decembrie sunt în grafic la Giurgiu, anunţă prefectul judeţului, Lavinia Crişu. Aceasta spune că numărul secţiilor de votare ce vor funcţiona pe 9 decembrie este mai mare decât cel de la alegerile locale:

Cele peste 500.000 de buletine de vot au ajuns la Giurgiu, au fost predate preşedintelui Biroului Electoral Judeţean şi sub acum sigilate la sediul Prefecturii, urmând să fie distribuite preşedinţilor secţiilor de votare vineri, 7 şi sâmbătă, 8 decembrie. În afară de numărul secţiilor de votare, o altă diferenţă dintre alegerile parlamentare şi cele locale vizează numărul de alegători înscrişi pe listele elctorale, mai mic acum faţă de alegerile din vară:

De remarcat că, şi de această dată, pe listele electorale sunt înscrişi şi românii ale căror acte de identitate sunt expirate, adică şi cei plecaţi din ţară, care, fiind cetăţeni români, nu pot fi radiaţi din liste. Aceasta înseamnă că numărul persoanelor ce vor vota efectiv va fi, şi la parlamentare, mai mic decât cel al românilor înscrişi pe liste.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!