Actualitate

Maiorescu are nevoie urgentă de un milion de dolari

Au trecut deja cinci ani de când reabilitarea celei mai importante şcoli giurgiuvene a generat un şantier de lucru ce se dorea finalizat printr-o schimbare la ”faţă” a Colegiului Naţional ”Ion Maiorescu”. S-a înfiinţat între timp şi Asociaţia Pro Maiorescu, într-o încercare disperată a salva instituţia, singura ce merită a face pe orgolioasa dintre şcolile giurgiuvene. Pentru că, într-adevăr, olimpicii cu cele mai impresionante performanţe au provenit dintotdeauna de la Maiorescu. În covârşitoarea majoritate a cazurilor.

Ei bine, din 2007 şi până acum – după cum au precizat membrii Asociaţiei ce au organizat zilele trecute o conferinţă de presă – s-au dat în folosinţă doar şase săli de curs, în care învaţă 12 clase, suma necesară pentru modernizarea şi reabilitarea completă a Colegiului nefiind alocată nici pe jumătate; sau strânsă, dacă vreţi, de vreme ce Asociaţia Pro Maiorescu s-a preocupat îndeaproape de acest aspect.

George Csender, Dumitru Manda şi Mugur Burcescu, trei dintre liderii Asociaţiei, au făcut apel în dese rânduri la autorităţi, până la a se organiza chete sau a se încerca sensibilizarea diverşilor sponsori. Ministerele aferente guvernelor perindate din 2007 încoace, din nefericire pentru noi, giurgiuvenii, au ignorat total această prodigioasă şcoală românească.

Una peste alta, liceului Maiorescu îi mai sunt necesare aproximativ 32 de miliarde de lei vechi, nu numai pentru a arăta decent, dar şi pentru a funcţiona la nivelul de performanţă din trecut. Practic, este vorba de aproximativ un milion de dolari. Unde ar putea fi găsit acest milion de dolari? Profesorul Dumitru Manda a declarat că a luat legătura cu primarul municipiului, Nicolae Barbu, care i-a promis că o va aduce la Giurgiu pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, în încercarea de a beneficia de un sprijin substanţial din partea guvernului Ponta. De urmărit.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!