Actualitate Economic Educație La zi Politic Social

Maria Gabriela Horga: Guvernul PNL pregătește noi măsuri de sprijin pentru afacerile din HORECA, afectate de măsurile de limitare a răspândirii Coronavirusului

Premierul Ludovic Orban a anunțat aseară în emisiunea “Dosar de politician” difuzată de B1 TV noi măsuri de sprijin pentru afacerile din HORECA, afectate de măsurile de limitare a răspândirii Coronavirusului. În plus, prim-ministrul a făcut o trecere în revistă a efectelor principalelor măsuri active implementate de Guvern în această perioadă. Iar cifrele arată extrem de încurajator!

#Schemă de ajutor pentru HORECA

✅ Guvernul lucrează la un act normativ prin care proprietarii de afaceri din sectorul HORECA vor beneficia de o schemă de ajutor de stat, după un model folosit deja în două țări europene.

✅ Premierul Ludovic Orban a anunțat aseară la B1 TV că este vorba despre o schemă prin care statul compensează 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la anul 2019. „Se dau bani efectiv. 20% din cifra de afaceri. Prin Ministerul Economiei, care are și turismul. Noi deja pregătim actul normativ. Vom face solicitare către Comisia Europeană, pentru că orice formă de ajutor de stat trebuie aprobată anterior de C.E”, a declarat prim-ministrul Orban. #România, salarii mai mari și investiții mai mari în plină pandemie

✅ Șeful Guvernul a mai precizat că au crescut investițiile, producția industrială și salariul net, fapt ce a determinat și o creștere a consumului.

✅ ,, Producția industrială a crescut constant în ultimele patru luni. Când vom avea datele pe octombrie, sunt convins că va fi încă o lună de creștere. Investițiile au fost și ele în creștere. A crescut consumul pentru că a crescut salariul mediu net. E un paradox, lumea aproape nu crede. Sunt date INS! Salariul mediu net a crescut cu 7,5%. Sunt locuri de muncă, există o creștere a veniturilor oamenilor care lucrează”, a mai afirmat Ludovic Orban.

✅ ,, Avem una dintre cele mai mici rate ale șomajului din UE. La AJOFM sunt înregistrați circa 360.000 de așa-ziși șomeri. O parte sunt în plată, alții au ieșit din plată. Șomajul e în scădere. Datele Revisal: Noi aveam, în România, cu 20.000 de angajați cu contract de muncă în plus la 1 octombrie, față de 1 ianuarie, înainte de a izbucni pandemia și criza economică aferentă. Deci în România a crescut, în perioada pandemiei – sub guvernarea noastră, cu modestie o spun – numărul de angajați cu contact de muncă cu 20.000. N-au albit contracte. Noi am avut o gândire legată de locurile de muncă, am aplicat măsuri active”, a spus prim-ministrul.

✅ ,, Am fost primii care am aplicat o măsură activă pentru românii care s-au întors din Diaspora: au beneficiat trei luni de plata a 50% din salariu, nu mai mult de 2500 de lei. A fost prima dată când un Guvern a stimulat companiile să angajeze români reveniți în țară. Păstrăm șomajul tehnic, care se plătește acolo unde sunt restricții. Toți angajații restaurantelor au dreptul de a beneficia de șomaj tehnic. Mă rog, depinde de cum e organizată firma. Păstrăm și sistemul de program flexibil de muncă. Pregătim o OUG să-l flexibilizăm și mai mult, să-l facem mai atractiv pentru companii. Analizăm modele din alte țări europene”, a declarat Ludovic Orban.

#GuvernareLiberală

(Material comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!