Actualitate Eveniment La zi Politic

Maria Gabriela Horga: Protejăm locurile de muncă!

Guvernul #PNL luptă de la începutul pandemiei de Coronavirus pentru a ține economia pe linia de plutire. Am luat rapid măsuri de sprijin pentru angajatori, pentru companii și pentru angajații din domeniile afectate de criza sanitară. O parte dintre măsuri vor fi finanțate prin programele europene de sprijin precum mult așteptatul SURE care va lua o bună parte din presiunea de pe bugetul de stat.

4 miliarde de euro din programul SURE vor merge pentru decontarea măsurilor de sprijin a angajaților și angajatorilor a căror activitate a fost afectată de pandemie.

Guvernul a aprobat în ultima ședință acordul de împrumut cu Uniunea Europeană. Suma se adaugă pachetului de 80 de miliarde de euro negociat de președintele Klaus Iohannis pentru România.

Companiile au făcut eforturi uriașe în acest an să își mențină angajații, însă prin evitarea concedierilor și implementarea schemelor de sprijin precum șomajul tehnic plătit de stat, antreprenorii și Executivul au reușit să prevină împreună un șoc în economie și au ajutat la menținerea veniturilor multor familii din România.

Eficiența măsurilor care vor fi decontate prin SURE se vede și în rata șomajului raportat de INS. În luna august șomajul a scăzut la 5,3%, cu 0,1 puncte procentuale mai puțin decât în luna precedentă.

Dacă ne uităm la numărul contractelor înregistrate în Revisal, vom vedea că în luna august 2020 figurau 5.580.000 de contracte, cu doar 640 mai puține decât în ianuarie când încă nu aveam epidemie.

#ProtejămLocuriledeMuncă#GuvernareaPNL#DezvoltămRomânia

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!