Comunicate

Măsuri de ordine publică în zona Bâlciului anual de Sfânta Maria

misiuniPeste 100 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică cu ocazia desfășurării Bâlciului tradițional de Sfânta Maria. Astfel, în perioada 03-15 august a.c. jandarmii patrulează zilnic în apropierea oborului de pe șoseaua Ghizdarului și în zona limitrofă acestuia pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală.

Pe timpul acţiunii jandarmii vor purta discuţii cu cetățenii, le vor prezenta misiunile Jandarmeriei şi îi vor informa cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea dispoziţiilor legale.

Având în vedere faptul că se estimează prezenţa unui public numeros la această activitate, jandarmii giurgiuveni recomandă participanţilor:

  • să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine;
  • să nu se implice în incidente care ar putea conduce la tulburarea ordinii şi liniştii publice;
  • să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale;
  • să evite cunoştinţele ocazionale sau persoanele care oferă spre vânzare diferite „chilipiruri”;
  • să supravegheze minorii cu atenţie pentru a nu îi pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine în cel mai scurt timp;
  • să solicite sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgenţă.

            În această misiune jandarmii vor coopera cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu și Direcției Poliției Locale.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!