Actualitate Economic La zi Politic

MEDIAFAX: Numele senatorului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, vehiculat în dosarul de evaziune fiscală

Badalau-Nicolae-271x3001UPDATE: Înainte să intre la audieri la DNA, senatorul Niculae Bădălău a declarat jurnaliştilor centrali că nu are nicio legătură cu industria alimentară, cu cazul evaziunii fiscale în care este suspectat, a negat astfel acuzaţiile aduse şi a spus că, dacă, în urma anchetei, i se va aduce vreo învinuire şi se va cere în Parlament ridicarea imunităţii în cazul său, ar fi de acord să îşi dea demisia din funcţia de senator.
 
Jurnaliştii de la Mediafax au publicat pe site-ul oficial mai multe date privind percheziţiile din această dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro.
Astfel, cei de la Mediafax scriu: „Senatorul PSD Nicolae Bădălău şi procurorul-şef de birou de la PICCJ Angela Nicolae, numele vehiculate în dosarul de evaziune”
Şeful DNA, Codruţa Kovesi, a declarat luni că în dosarul de evaziune sunt vizate şi persoane cu funcţii importante, dar despre care nu se pot da informaţii decât după ce li se aduc la cunoştinţă învinuirile, precizând că vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub învinuire.
Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări, că printre persoanele cercetate în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizaţi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, administratori de firme, avocaţi, dar şi alte persoane.
Restul articolului AICI: http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-intr-un-caz-de-evaziune-cu-prejudiciu-de-50-de-milioane-euro-senatorul-psd-niculae-badalau-si-procurorul-sef-de-birou-de-la-piccj-angela-nicolae-numele-vehiculate-in-dosarul-de-evaziune-11572014
Vă reamintim că pentru 50 de persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale, iar 160 de percheziţii au fost efectuate luni dimineaţa la firme şi locuinţe din Bucureşti, Giurgiu, Arad, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi.
La percheziţii au participat reprezentanţi ai Poliţiei Române, ai ANAF, Jandarmeriei, cei ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi chiar ai SRI. Sunt peste 100 de firme cercetate, într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu se ridică la 50 de milioane de euro.
Sunt luaţi în vizor angajaţi ai Ministerului de Finanţe, administratori de firme, avocaţi şi contabili..

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!