Politic

Membrii biroului unei secţii de votare de la Ghimpaţi au fost amendaţi pentru neglijenţă în serviciu!

După mai bine de un an şi jumătate de la alegerile europarlamentare din 2009, membrii biroului electoral de la una din secţiile de votare din comuna Ghimpaţi s-au trezit amendaţi pentru că ar fi permis unui grup de 43 de persoane să voteze în secţia respectivă. Cel puţin aceasta este justificarea procurorului care a decis aplicarea de amenzi administrative de 500 de lei pentru membrii biroului, şi de 1000 de lei pentru preşedintele şi vicepreşedintele acestuia.

Încă nu se ştie cine şi când a formulat plângerea în urma căreia au fost declanşate cercetările, dar iniţial s-a pus problema urmăririi penale împotriva celor în cauză. Curios este faptul că cei în cauză au aflat despre acest lucru prin intermediul poliţiştilor abia în toamna anului 2010. „Anul trecut, prin noiembrie, am primit actele de la postul de Poliţie din comună. Am cerut să fiu audiat de procuror pentru a afla concret ce învinuiri mi se aduc. Nu am fost chemat, dar pe 20 ianuarie am primit acasă decizia prin care am fost amendat”, declara Victor Vlada, reprezentant al PNL la alegerile europarlamentare din comuna Ghimpaţi.

Deocamdată este neclar de ce ar fi vinovaţi membrii biroului din secţia de votare pentru că un anume număr de persoane a votat pe listă specială la Ghimpaţi, mai ales că votul pe liste speciale a fost un adevărat „sport naţional” atunci. Potrivit legii, la europarlamentare s-a putut vota în orice secţie de votare, pe listă specială, de către cei aflaţi în alte localităţi decât cele de domiciliu, iar membrii biroului nu aveau cum să verifice dacă o persoană sau alta a mai votat şi în altă parte. Pentru aducere aminte, menţionăm doar faptul că secţiile de votare din municipiul Giurgiu au fost luate cu asalt de locuitori din comunele apropiate, ba chiar şi din comune de prin centrul sau nordul judeţului, veniţi în compania unor indivizi cunoscuţi ca fiind membri sau apropiaţi ai PD-L.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!