Actualitate

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, acceptă „cu cărţile pe faţă” o Comisie de anchetă în Parlament

Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat că acceptă o Comisie de anchetă în Parlament, în cadrul căreia va prezenta, „cu cărţile pe faţă”,  toate documentele şi notele fostului Guvern Dăncilă, în care se spunea că există riscul major de a depăşi deficitul de 3%.

„Avem şi documentele care arată că s-au întâlnit (n. red. – fostul premier Viorica Dăncilă şi fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici) cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional să vorbească despre pericolul de a depăşi deficitul 3% şi au promis măsuri, pe care nu le-au luat. Erau creşteri de accize, câteva măsuri pe partea de cheltuieli… Au fost documente care au circulat în Guvernul României că va fi depăşit de 3%. Spuneau că ţinta de deficit de 3% este în pericol şi se recomandă o reeşalonare a pensiilor”, a spus Cîţu, la Realitatea Plus.

Totodată, domnia sa a subliniat că, la momentul în care a preluat mandatul, veniturile la buget erau mai mici cu 19 miliarde lei, faţă de cele estimate în buget, ceea ce înseamnă că pentru a reduce deficitul trebuia tăiate 10 miliarde lei de la cheltuieli.

Pentru remedierea acestei situații dezastruoase pentru economia României, ministrul Florin Cîțu a afirmat că a luat legătura cu reprezentanți ai Comisiei Europene, cărora le-a prezentat cea mai bună soluţie pentru români.

„Pentru mine, nu este cea mai bună soluţie. Mie îmi convine, ca liberal, să ajung acolo şi să nu pot să implementez un program de guvernare liberal? Credeţi că eu sunt un ministru care vrea să fie asociat cu un deficit excesiv? Nu, dar asta este situaţia azi şi încerc să o repar. Aceste idei că puteai să reduci deficitul imediat, peste noapte, când aveai o gaură de 19 miliarde lei, arată clar lipsa de experienţă a celor care vorbesc pe subiect”, a mai spus Florin Cîţu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!